Sport

Guidettis jakt fortsätter

Sveriges John Guidetti visade att han vill utmana om en plats i den svenska EM-elvan. Här försöker han sig på en cykelspark i skärtorsdagens fotbollslandskamp mot Turkiet.
Sveriges John Guidetti visade att han vill utmana om en plats i den svenska EM-elvan. Här försöker han sig på en cykelspark i skärtorsdagens fotbollslandskamp mot Turkiet.

En delikat cykelspark kunde ha blivit hans första mål i A-landslaget. Men för John Guidetti fortsätter jakten.– Förjävligt att den inte gick in, sade han efter 1–2 mot Turkiet.

Matchen på Antalyastadion hade passerat 20 minuter. Erkan Zengin hade bollen på vänsterkanten och hittade Marcus Berg med ett fint inlägg. Anfallsspelaren nickade ner bollen till John Guidetti – och det som hände sedan var läckert.

Tyvärr inte riktigt så utsökt som Guidetti önskat.

– Intuition. När något händer försöker man bara ta till den kroppsdel som kan nå bollen och försöka göra mål, sade han.

I det här fallet blev det en cykelspark för Celta Vigo-anfallaren. Guidetti fick bollen på mål men målvakten Volkan Babacan hann dyka ner till sin högra stolpe.

– Det var en bra räddning, sade Guidetti.

Fortfarande mållös

23-åringen skapade flera bra lägen men lämnade till slut sin sjätte A-landskamp utan att ha gjort något mål. Därmed fortsätter jakten på att spräcka nollan i målkolumnen.

– Det är klart att jag vill ha det där förlösande målet i A-landslaget, men det viktigaste är att jag skapar, att jag kommer till målchanser.

– Nästa gång jag gör en cykelspark kanske den går stolpe in. Jag gör ju mål i klubblaget så jag vet att jag kan. Det gäller bara att komma till chanser.

Granqvist utjämnade

Sverige gjorde till slut mål. Andreas Granqvist kastade sig fram vid bortre stolpen och kvitterade till 1–1 i 74:e minuten.

Med nio minuter kvar att spela gjorde sedan tvåmålsskytten Cenk Tosun avgörande 2–1.

Förlusten sved, men John Guidetti tyckte att Sverige gjorde en bra insats.

– De hade några lägen men jag tycker nästan att vi hade fler. De hade mer boll än oss men det var mycket på mittplan. De var duktiga på trilla boll men de kom inte så långt. Vi skapade mer men de gjorde två, och då torskar man i fotboll.

– Med lite mer flax hade vi kunnat vinna den här matchen, men så kan man inte riktigt säga. Fotboll går ut på att göra mål.