Sport

Guldkantad dag för kungaparet

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia gratulerade Jenny Rissveds till OS-guldet.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia gratulerade Jenny Rissveds till OS-guldet.

Kungen och drottningen missade Sarah Sjöströms guld i OS.Men Jenny Rissveds såg till att kungaparet fick se ett svenskt guld på plats i Rio.

Kung Carl Gustaf anade vad som var på gång när Jenny Rissveds gav sig ut på sin guldfärd i Rio.

– Jag träffade henne i OS-byn för några dagar sedan. Hon var väldigt taggad då och kände att hon ville ta upp fajten och det har hon verkligen gjort med bravur i dag. Fantastiskt att se, säger kungen till Viasat.

Drottning Silvia fyller i:

– Det är fantastiskt om man betänker att hon haft det väldigt tufft varje år, med skador. Så det var väldigt, väldigt spännande och det var tummarna upp för att hon skulle gå hela vägen. Och det gjorde hon med bravur. Det var fantastiskt roligt, säger drottningen.

Kungaparet saknade tv-skärmar inne på målområdet. Men kungen hade lösningen som gjorde att han kunde följa stora delar av loppet ändå.

– Det är ganska stora avstånd här, men det är en fin arena. Jag hade kikare så jag kunde följa loppet jättebra hela vägen. Man såg att hon gjorde sina ryck och försökte och kände på sin motståndare, säger kungen och som den skidfantast han är kan han inte låta bli att göra en jämförelse:

– Hon gjorde ett typiskt Johan Olsson-ryck på slutet och stack.

Kungen sade också att han och drottningen skulle fortsätta till friidrottsarenan.

– Jodå, här gäller det att hänga med. När vi ändå är här så får vi passa på att uppleva så mycket som möjligt. Det har varit fantastiska tävlingar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset