Sport

Gulldén: "Skönt att de är färdiga"

Isabelle Gulldén dominerade i Champions League-slutspelet. Nu kan hon föra sitt Bukarest till ännu en titel. Arkivbild.
Isabelle Gulldén dominerade i Champions League-slutspelet. Nu kan hon föra sitt Bukarest till ännu en titel. Arkivbild.

Efter månader av ovisshet har Sverige äntligen en ny förbundskapten i handboll i form av Sävehofstränaren Henrik Signell.– Det är väldigt skönt att de är färdiga. Man har ju liksom inte vetat någonting, säger stjärnan Isabelle Gulldén, som i helgen kan bli rumänsk mästare med Bukarest.

Två och en halv månad återstår till OS i Rio de Janeiro, och det är också precis så lång tid som Sverige får på sig att hitta spelet under sin nye ledare. Både Gulldén och Signell har många år i Sävehof bakom sig, men deras vägar har inte korsats på allvar förrän nu.

– Han har ju gjort det jättebra med Sävehof, så det blir nog jättebra. Han har varit med i Champions League och det internationella, är insatt i spelarna och det är det som är viktigt. Han ska få sin prägel på det. Det är bara att lyssna och ta till sig, säger Gulldén.

Storspelade

För knappt två veckor sedan vann Gulldéns, och Linnea Torstensons, Bukarest något överraskande Champions League efter en dramatisk final mot ungerska storklubben Györ. Gulldén storspelade i finalen och stod för 15 mål.

– Det är en av de bästa matcherna jag gjort. Det trodde man ju inte riktigt själv även om man hoppades på det. Det är ju väldigt tidigt i det här projektet och så står vi helt plötsligt där.

Ny titel

I helgen kan Bukarest ta nästa titel när slutspelet i den rumänska ligan avgörs. Bukarest möter grundserietvåan Baia Mare i semifinalen i vad som blir slutspelshelgens moraliska final.

– Vinner man den så har man typ ett säkert guld, men det är väldigt tuff match. Det tredje bästa laget, Brasov, mötte vi i kvartsfinal redan så de är ute.

– Man är ju ganska slut, och ska upp på det nu igen efter den urladdningen som Champions League ändå var. Men vi vill ju vinna. Det vore skönt att sluta med en seger.