Sport

Gustafsson vill visa mästarklass

Alexander "The Mauler" Gustafsson möter brasilianske fightern Antonio Rogerio Nogueira i november.
Alexander "The Mauler" Gustafsson möter brasilianske fightern Antonio Rogerio Nogueira i november.

Alexander Gustafsson vill bygga på självförtroendet.Efter segern senast hoppas "The Mauler" att en ny triumf ska ta honom närmare en fajt om mästarbältet i UFC.– Det är ett stort steg i rätt riktning, säger MMA-stjärnan.

Det har inte ens gått en månad sedan Alexander Gustafsson besegrade polacken Jan Blachowizc, men redan den 19 november i São Paulo är det dags för svensken att gå upp i oktagonen igen.

Poängsegern mot Blachowizc var svenskens första seger sedan den 8 mars 2014. Tidigare i karriären har det gått bra när tiden mellan matcherna varit kort, och Gustafsson hoppas att det gäller nu också.

– Det var därför jag tog matchen. Det är ju vinsten man gör det här för. Jag känner mig liksom motiverad att ligga i och träna och göra allt det jobbiga igen.

Härnäst möter han den brasilianske fightern Antonio Rogerio Nogueira – känd som "Lil Nog" – under UFC Fight Night 100.

Planen för Gustafsson är att vinna, må ännu bättre och sedan planera in en match mot en motståndare som ligger bättre till i ranking. Han vill också visa att han är värd att så småningom få gå den där efterlängtade matchen om mästarbältet.

– Jag är snabbare, starkare. The list goes on.

– Det är bara kliva in och verkligen visa att man dominerar på alla nivåer under matchen. Så att man verkligen gör ett "statement". Det är det jag siktar på.