Sport

Gymnast hemskickad efter festkväll

Gymnasten Yuri van Gelder, Nederländerna, som tog EM-guld 2009, har skickats hem från OS efter att ha druckit alkohol. Arkivbild.
Gymnasten Yuri van Gelder, Nederländerna, som tog EM-guld 2009, har skickats hem från OS efter att ha druckit alkohol. Arkivbild.

Den nederländske gymnasten Yuri van Gelder skickas hem från OS för att ha brutit mot truppens alkoholförbud. van Gelder hade tagit en festkväll i Rio i lördags, efter gymnastikkvalet, och kom inte tillbaka till OS-byn förrän dagen därpå.

– Det var ett svårt beslut, men efter ett så stort brott mot våra regler hade vi inget val. Beteende är oacceptabelt, säger truppledaren Maurits Hendriks enligt International gymnast magazine.

33-åringen har tidigare tagit EM- och VM-guld och var med i sitt första OS där han kvalificerat sig till finalen i ringar. Han ersätts där av fransmannen Danny Pinheiro Rodrigues.

Det är inte första gången som Yuri van Gelder är i blåsväder. 2009 stängde det nederländska gymnastikförbundet av honom ett år sedan han åkt fast för att ha använt kokain under en tävling. Trots att han genom ett behandlingsprogram fick han dra sig ur EM på hemmaplan 2010 efter att ha erkänt att han åter igen använt kokain.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset