Nyheter Världen

Gynekolog misstänks ha stulit kvinnas ägg

Gynekologen befinner sig i husarrest och får tillsvidare inte utöva sitt yrke.
Gynekologen befinner sig i husarrest och får tillsvidare inte utöva sitt yrke.

En italiensk gynekolog, känd för att ha hjälpt kvinnor i 60-årsåldern att bli gravida, misstänks ha stulit ägg från en patient. Men hans advokater avfärdar anklagelserna som "absurda".

Den 70-årige gynekologen greps i fredags på flygplatsen Fiumicino i Rom sedan han anmälts av en 24-årig spanjorska, som är sjuksköterska och nyligen fått jobb på kliniken som kändisdoktorn driver i Milano.

Enligt åklagare har han träffat kvinnan av en slump, ordnat en jobbintervju med henne, och därefter påstått att hon haft en cysta. Det ska enbart ha skett för att läkaren senare skulle få tillfälle att "skörda" hennes ägg utan att hon skulle få vetskap om ingreppet.

►LÄS MER: Apple låter kvinnor frysa in ägg för att kunna göra karriär 

Kvinnan har sagt att hennes mobiltelefon plockats ifrån henne innan hon sövdes och opererades. Hon hade förespeglats att hon bara skulle få en injektion mot cystan, uppger hennes advokater.

Förundersökningen inleddes efter det att kvinnan kontaktade SOS från en betaltelefon inne på kliniken sedan hon vaknat från operationen.

Gynekologens advokater beskriver anklagelserna som "absurda". Åklagarna driver dock fallet utifrån hypotesen om att det kan finnas fler drabbade.

Gynekologen befinner sig i husarrest och får tillsvidare inte utöva sitt yrke, efter ett provisoriskt beslut om att dra in hans legitimation.

►LÄS MER: Man stoppade ägg i kvinnas underliv – döms till fängelse