Nyheter Sverige

Häktad i sin frånvaro för mord

Den döde mannen hittades vid denna skogsväg, strax söder om Sundsvall. Arkivbild.
Den döde mannen hittades vid denna skogsväg, strax söder om Sundsvall. Arkivbild.

En 18-årig man har häktats misstänkt för att vara inblandad i bortförandet av och mordet på en 23-årig man i Gävle. Mannen, som är misstänkt för mord och människorov, är häktad i sin frånvaro. Polisen misstänker att han befinner sig utomlands.

– Det är därför att det var nödvändigt med ett beslut om häktning för att få underlag att kunna gå ut med en internationell efterlysning, säger Tora Holst, chefsåklagare vid internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Sedan tidigare sitter sju personer misstänkta för att vara inblandade i brottet.

En kvinna i 20-årsåldern, som varit häktad misstänkt för att ha varit med och fört bort 23-åringen, häktades i onsdags som misstänkt även för medhjälp till mord på mannen.

De andra sex är nu häktade misstänkta för människorov eller för medhjälp till det brottet. Enligt chefsåklagare Tora Holst begärs de nu häktade för olika former av inblandning i mord.

Den 23-årige mannen fördes bort på kvällen den 4 april. Drygt två veckor senare, den 20 april, hittades hans kropp vid en skogsväg vid det lilla samhället Maj i Njurunda, söder om Sundsvall.

Läs också