Sport

Hälsena stoppar Svärd Jacobsson i EM

Melker Svärd Jacobsson.
Melker Svärd Jacobsson.

Det blev ingen EM-final för stavhopparen Melker Svärd Jacobsson.Stelhet i höger hälsena gör att skåningen inte vågar ta några risker inför OS.– Just nu är det inte så jävla roligt, säger han.

Melker Svärd Jacobsson sitter besviken utanför Olympiastadion i Amsterdam, med landslagsoverallen på. Samtidigt ska stavhoppsfinalen, dit svensken kvalade in utan större problem, börja bara ett stenkast bort.

Det var inte alls så Svärd Jacobsson hade föreställt sig sin fredagskväll.

– Jag har varit lite stel i hälsenan de senaste dagarna. Inget allvarligt egentligen, men jag vågar inte satsa i dag, säger han till TT.

Svärd Jacobsson fattade beslutet att stå över finalen under inhoppningen inne på arenan.

– Jag kände lite grann i slutet på kvalet, sedan blev det ganska mycket bättre till dagen efter och då trodde jag att det skulle släppa. Men jag hade behövt någon dag till.

22-åringen är redan klar för OS i Rio, vilket är sommarens stora mål. Det är också det som gör att han inte vågar ta några risker i EM.

– Ja, hade det inte varit OS så hade jag garanterat hoppat, säger han.

– Just nu är det inte så jävla roligt, men det är inte så mycket att göra.

Svärd Jacobsson lär inte ha blivit gladare när han sedan såg att beskedliga 5,60 räckte till guld för polacken Robert Sobera.

Franske storfavoriten Renaud Lavillenie gamblade bort sig helt. Han började hoppa först på 5,75, när alla andra hade rivit ut sig, men stod för ett präktigt fiasko när han själv rev ut sig utan att ha klarat en enda höjd.