Nöje TV

Här är "Mästarnas mästare"-vinnaren

"Jag är nöjd, OS-guld, VM-guld, Stanley Cup och så 'Mästarnas mästare' är perfekt", sade Peter Forsberg stolt efter segern i SVT:s program. Arkivbild.
"Jag är nöjd, OS-guld, VM-guld, Stanley Cup och så 'Mästarnas mästare' är perfekt", sade Peter Forsberg stolt efter segern i SVT:s program. Arkivbild.

Efter att ha vacklat i finalen stod Peter "Foppa" Forsberg slutligen som segrare i årets "Mästarnas mästare". – Jag trodde att jag hade förlorat, men plötsligt stod jag där och vann, säger han till TT.

Efter två tuffa tävlingar där Jörgen Persson och Anders Eriksson eliminerades var det till slut Peter Forsberg och Caroline Ek som möttes i den avgörande duellen.

I den första tävlingsdelen skulle de memorera olika sifferkombinationer för att låsa upp en rad hänglås. Caroline Ek var snabbast med att nå fram till det avgörande momentet.

Den som först lyckades kasta en brinnande fackla så det träffade ett oljefat ute i vattnet skulle bli säsongens vinnare.

– Just när jag slog in fel kod på det där hänglåset tänkte jag "nej nu är det kört". Jag trodde att mitt misstag skulle bli kostsamt, säger Peter Forsberg till TT.

Men trots Caroline Eks försprång var det hans fat som flammade upp först.

– Jag fattade inte riktigt först, jag var tvungen att kolla på teamet och tänkte "Vad hände? Gick det? Vann jag?", minns han.

Fick revansch

Peter Forsberg är extra stolt över att besegrat just årets deltagare, som han beskriver som "OS-medaljörer och världsmästare, som sämst nästan, hela bunten". Många gick verkligen in för att vinna tävlingen och bjöd på tufft motstånd.

– Jag är superglad att jag har lyckats dänga dem, hela bunten, säger han och tillägger:

– De andra undrar säkert "hur gick det till, hur kunde han vinna?".

På tv såg Peter Forsberg ett avsnitt där Kicki Johansson kommenterade att han var skadad och inte rörde sig så bra som har brukade. För honom är segern en revansch mot den typen av uppfattningar.

– Det var skönt att alla hemma i sofforna fick se att jag inte har gått sönder totalt, utan faktiskt har lite kvar att ge.

"Känns superbra"

Genom sin långa karriär har Peter Forsberg tagit OS-guld, VM-guld och vunnit Stanley Cup. Men "Mästarnas mästare"-titeln väger tungt, tycker han.

Sedan säsongen började sändas har folk kommit fram på så väl restauranger som på gatan för att kommentera hans medverkan.

– Till och med på förskolan är det barn som kommer fram och säger att de har sett mig på tv. Så man vet att det är många som har sett. Det kändes superbra att vinna!

Han har varit tvungen att hålla vinsten hemlig för nära och kära. Men sambon Nicole fyller lägligt nog år på finaldatumet den 8 maj och de har bjudit hem några kompisar för att fira henne.

– Det blir en bra söndagskväll, säger Peter Forsberg.

Janne Danielsson/SVT
Caroline Ek drog förbi Peter Forsberg i finalen av årets "Mästarnas mästare". Men till slut var det han som stod kvar som årets segrare. Pressbild.
Janne Danielsson/SVT
Peter Forsberg hade flera anledningar att fira på söndagen; "Mästarnas mästare"-segern, sambon Nicoles födelsedag och att de i veckan fick sitt tredje barn. Pressbild.