Efter intervjun med Jimmie Åkesson har programledaren Fredrik Skavlan fått hård kritik och hundratals upprörda mejl och kommentarer har kommit in till SVT:s Tittarservice. Nu svarar Skavlan på kritiken.

Efter fem månaders sjukskrivning gjorde Sveridemokraternas partiledare Jimmie Åkesson comeback i SVT-programmet ”Skavlan” i fredags. I intervjun sade Åkesson att med tanke på den sjukdom han drabbats av kommer han inte att hoppa rakt in i hetluften igen. Efter intervjun rasade hundratals samtal och kommentarer in till SVT:s Tittarservice. Många ifrågasatte Skavlans bemötande och menade att han varit både oförskämt och respektlös mot den sjukskrivne Åkesson.

– Vi har fått nästan 850, 900 mejl. De har synpunkter på hur Jimmie Åkesson kom igenom i Skavlan. Det är övervägande ifrågasättande kommentarer, säger SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala till Metro.

►Här är Jimmie Åkessons öppna brev till väljarna efter Skavlan.

Med anledning av reaktionerna intervjuade den norska nyhetskanalen NRK Fredrik Skavlan på söndagen, där han gav sin syn på kritiken, skriver SVT.

– Jag kan förstå att många kan bli upprörda över intervjun om man inte vet vem Jimmie Åkesson är och vilken roll han har i svensk politik, säger han till NRK.

►Debatt: Etiskt haveri att boka Åkesson till Skavlan

Fredrik Skavlan menar att Jimmie Åkesson är en kontroversiell person och att han därför borde tåla lite tuffare frågor än andra gäster i programmet. Han menar också att det är en del av public-service uppdraget att ge tittarna ett intressant och engagerat program och inte bara ”mys-tv”.

– Om jag inte hade gjort det hade jag varit den första journalisten som inte hade intervjuat Jimmie Åkesson utan att ställa tuffa frågor.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset