Nyheter Världen

Här är sommarjobbet för dig som gillar att resa och dricka öl

För den kreativa ölfantasten finns ett annorlunda sommarjobb att söka. Kruxet är att du behöver vara amerikansk medborgare för att ha en chans.
För den kreativa ölfantasten finns ett annorlunda sommarjobb att söka. Kruxet är att du behöver vara amerikansk medborgare för att ha en chans.

För den som är trött på sitt jobb och går i tankarna om att byta kanske den här sommarjobbsannonsen kan locka. Drick öl, res runt världen och twittra. För ”slitgörat” får du 100 000 kronor.

Det amerikanska företaget World of Beer letar efter tre nya praktikanter till sommaren. Och den här praktikplatsen är inte riktigt som alla andra. De låter dig dricka öl på jobbet. Och resa runt jorden. Det är till och med ett måste att vilja ha kul för att få en av platserna.

Jobbet, som Aftonbladet var först att rapportera om, betalar 12 000 dollar, cirka 100 000 kronor, för hela sommaren. Självklart ingår resorna och ölen utan extra kostnad.

►LÄS MER:  Forskare: Öl är bra för magen

Och arbetsuppgifterna då? Res runt i världen, besök bryggerier, gå på ölfestivaler, drick öl och framförallt ha kul, skriver företaget World of Beer på sin hemsida. I motprestation kräver de att de anställda är grymma på sociala medier. De ska kunna twittra, fota snygga proffsbilder och engagera alla ölälskare världen över med härliga storys från alla hörn de kommer befinna sig i.

För den som är sugen på en betald sommar fylld av öl och resor finns dock några krav. Man måste vara över 21 år gammal och har amerikanskt medborgarskap. Uppfyller du kraven och är intresserad går ansökan ut den 26 mars.

►LÄS MER:  Här finns världens billigaste – och dyraste – öl

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset