Mayaindianernas kalender slutar 2012 – jordens stora "Armageddon". Nu släpps även den här: Världens starkaste öl.
Mayaindianernas kalender slutar 2012 – jordens stora "Armageddon". Nu släpps även den här: Världens starkaste öl.

Ett skotskt bryggeri påstår att de har skapat världens starkaste öl. Superdrycken heter inget mindre än Armageddon – och har en alkoholhalt på 65 procent.

Namnet kunde inte vara mer passande. För även en ytterst van öldrickare löper stor risk att vakna upp dagen efter med en minst sagt katastrofal känsla.

En enda pint av den här ölen innehåller dubbelt så mycket alkohol som den maxmängd en vuxen man rekommenderas dricka i veckan.

Det är det skotska bryggeriet Brewmeister som har tagit fram den rekordstarka ölen – som redan nu är så populär att den har en väntetid på två veckor.

Tillverkarna säger till engelska Metro att den bör drickas som en fin whisky:

– Trots den 65-procentiga alkoholhalten har ölen massvis av smak. Den har en aning sötma och smakar mycket malt och humle.

Men smakar det så kostar det. En enda flaska (330ml) kostar hutlösa 40 pund – ungefär 430 kronor.

Fram tills nu var ölen Sink The Bismarck världens starkaste, med en alkoholhalt på 41 procent.
 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset