Nyheter

Här kan du hitta en spännande utbildning

På onsdag är det dags för Göteborgs enda YH-mässa, i Folkets hus på Järntorget. Där kan du mingla med representanter för de olika utbildningarna och ta ett snack med tidigare elever.

Förra årets mässa var välbesökt.

– Mässan är till för de som gått ut gymnasiet, eller som har jobbat ett tag och vill vidareutbilda sig till ett yrke där det finns goda möjlig­heter att få jobb, säger Martin Hasselgren, ansvarig ­säljare för YH-mässan.

Det är åttonde året som Alla Studier arrangerar YH-mässan i Göteborg, i samarbete med YH väst – en ideell förening mellan utbildningsanordnare och skolor i Västsverige. 

►LÄS MER: Krogbranschen: Det behövs fler YH-utbildningar

I år deltar drygt 20 aktörer, som erbjuder ett brett spektra av utbildningar, inom allt mellan vård till teknik och försäljning. 

Mässan har under de ­senaste åren flyttat runt mellan olika lokaler, men nu hoppas Martin Hasselgren, ansvarig säljare för YH-mässan, att den har ­hittat hem – i Kongress­hallen i Folkets hus lokaler på Järntorget i Göteborg. 

►LÄS MER: Här är pluggen som leder till jobb

– Det är fina lokaler som är anpassade för ändamålet. Vi hoppas att det kommer att bli överskådligt och lätt att navigera. Det är bra kommunikationer också, med närhet till både båt, buss och spårvagn. Det är viktigt, säger han. 

Den som vill undvika trängsel bör satsa på att gå dit lite senare under eftermiddagen.

– Det brukar vara rätt bra tryck i början och lugnare senare på eftermiddagen. Men å andra sidan det blir ju lite mer ”schvung” i början.