Victoria Derbyshire vill inte förminska hur jobbigt det är att tappa håret och berättar i sin videodagbok att det är det jobbigaste hon varit med om under sin cancerbehandling.
Victoria Derbyshire vill inte förminska hur jobbigt det är att tappa håret och berättar i sin videodagbok att det är det jobbigaste hon varit med om under sin cancerbehandling.

I en videodagbok delar BBC-journalisten Victoria Derbyshire med sig av sin kamp mot bröstcancer. I ett känslosamt klipp drar hon av sig sin peruk och berättar om hur tufft det är att tappa håret.

När Victoria Derbyshire i slutet av juli fick beskedet att hon har bröstcancer bestämde hon sig för att göra en videodagbok för att skapa mer förståelse kring behandlingen av sjukdomen.

I videodagboken på BBC får vi följa henne när hon går igenom cellgiftsbehandling och bär kylmössa för att minska håravfallet.

– Jag har svårt att acceptera att jag tappar håret. Jag skulle säga att jag tappat omkring 30 till 50 procent av det, säger Victoria Derbyshire i dagboken.

Hon pausar innan hon tar av sig sin peruk och blottar det egna håret som nu är väldigt tunt och axelkort. Det är första gången sedan hon började tappa håret som TV-presentatören visar det egna håret.

– Jag tycker att det här är svårt, säger hon i klippet.

► LÄS MER: Ny medicin fick cancer att försvinna

I dagboken berättar Victoria Derbyshire om att hon redan 2,5 veckor efter den första cellgiftsbehandlingen började tappa hår. Då lossnade en stor hårtuss medan hon gjorde sig klar för att gå på en väns 40-årsfest.

– Jag var beredd på det, eftersom det är en bieffekt av cellgiftsbehandling, men det var omvälvande oavsett, säger hon i dagboken och håller upp håret som hon tappat framför kameran.

I ett klipp från julafton berättar hon vant sig vid att bära peruk något hon tidigare trott att hon aldrig skulle vänja sig vid.

– Håravfallet har varit det som har påverkat mig mest, mer än mastektomin, säger Victoria Derbyshire i dagboken.

Mastektomi innebär att bröstvävnaden operas bort och Victoria Derbyshire genomgick en sådan operation i september. 

► LÄS MER: Jenn, 36, om sin brutala bild: "Bröstcancer är inte sexigt"

Hon kommer att gå igenom ytterligare tre cellgiftsbehandlingar och en flera strålbehandlingar innan behandling avslutas till våren. TV-presentatören förväntar sig mer håravfall och berättar att hon redan förlorat delar av ögonbrynen. Men trots håravfallet är Victoria Derbyshire positiv och säger:

– Rulla på 2016.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset