Sport

Härlig vecka för Eriksson

Johan Untersteiner styrde Harry Haythrow till seger i gulddivisionen. Arkivbild.
Johan Untersteiner styrde Harry Haythrow till seger i gulddivisionen. Arkivbild.

I torsdags var Christoffer Eriksson tvåa i Sprintermästaren med Breidablicks Nubbe. På lördagen fick han en liten revansch efter att ha vunnit Stosprintern bakom Treasure Kronos i Halmstad. Förra helgen vann dessutom Jägersro-kusken E3-finalen med Uncertain Age.

Christoffer Eriksson, 29, har haft ett enormt flyt i sulkyn senaste veckan. Den överraskande segern med Uncertain Age (tränare Tomas Malmqvist) i stonas E3-final gav en miljon i prispengar.

Andraplatsen i Sprintermästaren med Breidablicks Nubbe (tränare Conrad Lugauer) bakom överlägsne Uncle Lasse var värd 473 000 kronor. Vinsten med Treasure Kronos (tränare Jerry Riordan) gav de nordamerikanska ägarna 557 000 kronor. Totalt över två miljoner kronor inkört på en vecka.

– Det har gått fantastiskt bra en längre period. Extra kul att få vara med och köra i dom stora loppen och dessutom få vinna. Halmstad är som min andra hemmabana, sade Eriksson.

Hade en bra känsla

I fjol vann Eriksson Breeders Crown med Treasure Kronos och han hade en bra känsla inför finalen i Stosprintern.

– Hon fick gå utvändigt om ledaren, men det hade jag väntat mig. Redan 500 meter kvar kändes det som om jag slagit ledaren. Hon var lite bättre än de andra i dag.

Eriksson fick sitt definitiva genombrott i fjol då han tog 124 segrar och körde in 14 miljoner kronor. Efter den senaste succéveckan är han uppe i åtta miljoner kronor och 56 vinster. Han tränar även ett 25-tal hästar på Lottentorp gård i Skåne.

Hedershästen Harry

Räkna aldrig ut tioårige hedershästen Harry Haythrow. Efter gulddivisionsloppet fick han åter besöka vinnarcirkeln. Senast det begav sig för var 3 januari 2015.

– Oj, det här var det värsta jag har varit med om. Att vinna på hemmaplan betyder oerhört mycket, sade Benno Karlsson.

Benno Karlsson äger och tränar hästen tillsammans med Johnny Johansson. Harry Haythrow var länge en följetong på V75. Mellan 9 juli 2011 och 24 augusti 2015 gjorde hästen 69 starter i rad på lördagsspelet.

I vintras tappade hästen formen ett tag men har sakta men säkert kämpat sig tillbaka mot vinnarcirkeln. Och nu var det dags för populär hemmaseger med Johan Untersteiner i sulkyn. Efter en snabb start till spets släppte Untersteiner ledningen till favoriten Spring Erom, elva år.

Inne på upploppet kom luckan och jublet steg med de två hemmahästarna i hård slutstrid.

– Det var en fantastisk känsla att höra jublet från publiken. Harry är ju en otrolig saga, han har nästan varit uträknad men kommer alltid igen. Resultaten har inte varit så bra på slutet men det har även varit en hel del stolpe ut i loppen, sade Untersteiner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset