Sport

Hästen sjuk – debutanten stoppas

Linda Algotsson, närmast kameran bredvid systern Sara, går in i fälttävlanslaget. Anna Nilsson, näst längst bort, får därmed inte OS-debutera.
Linda Algotsson, närmast kameran bredvid systern Sara, går in i fälttävlanslaget. Anna Nilsson, näst längst bort, får därmed inte OS-debutera.

För 32 år sedan var Anna Nilsson reserv i det svenska OS-laget i fälttävlan, men fick aldrig tävla i Los Angeles.Nu stoppas hon ett dygn före OS-debuten i Rio. Hästen Luron är förkyld.– Det känns oerhört tråkigt, säger hon till Ridsportförbundets webbplats.

Luron fick en luftvägsinfektion under resan till Rio. Han behandlades för slem i luftvägarna och svarade bra på behandlingen. Men förbundskapten Staffan Lidbeck tog beslutet att stoppa Luron före den obligatoriska hästbesiktningen i dag. Beslutet fattades i samråd med tävlingsveterinärerna och svenska landslagsveterinären Lisa Lidbeck.

"Jag vill inte ta några risker med tanke på hästens välfärd. Det är varmt och en tuff bana", säger Lidbeck i ett pressmeddelande

I stället går reserven Linda Algotsson och hästen Fairnet in i det svenska laget som också består av Algotssons syster Sara Algotsson Ostholt samt Ludwig Svennerstål och Frida Andersén. För Linda Algotsson blir det därmed deltagande i ett femte OS.

54-åriga Anna Nilsson är mycket nedstämd efter beskedet att det inte blir någon OS-debut.

– Det känns oerhört tråkigt, jag har kämpat länge för att delta i OS. Men jag tänker i första hand på min häst Luron, det viktigaste är att han mår bra, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset