Sport

Högt medaljmål i orienterings-VM

Tove Alexandersson. Arkivbild.
Tove Alexandersson. Arkivbild.

Målet i hemma-VM i orientering är sex medaljer, varav två guld.De som ska göra det är 18 löpare som förbundskaptenen Håkan Carlsson nu tagit ut.

Han säger att det varit en tuff utmaning att ta ut truppen till VM i Bohuslän den 20-27 augusti.

"Det är hård konkurrens om platserna. Jag har gjort en samlad bedömning utifrån tidigare resultat och de tre VM-testerna", säger Carlsson i ett pressmeddelande.

Den samlade bedömningen gör att Martin Regborn, som tog EM-brons på långdistans, är reserv på den distansen i VM. Han är däremot uttagen i sprint. Oskar Sjöberg, EM-fyra på medeldistans, är reserv på plats.

"Vi har väldigt många duktiga löpare, och det är oerhört tuff konkurrens om platserna. Jag har tagit ut den trupp som jag anser optimerar lagets möjligheter", säger Carlsson,

Till skillnad mot EM i Tjeckien är det bara kval till sprinten. Det gör att fler kan springa fler distanser i VM i Strömstad och Tanum. På damsidan är det fyra löpare som springer två individuella distanser, på herrsidan är det enbart Gustav Bergman som dubblerar.

Dubbla EM-vinnaren Tove Alexandersson är sannolikt Sveriges främsta medaljfavorit.

Samtliga svenskar har sprungit i mästerskap tidigare, men för Anna Bachman, Sara Hagström, Albin Ridefelt och Emil Svensk blir det VM-debut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset