Sport

Hörnqvists första hattrick i NHL

Pittsburghs Patric Hörnqvist firar sitt första hattrick i NHL.
Pittsburghs Patric Hörnqvist firar sitt första hattrick i NHL.

Pittsburghs forward Patric Hörnqvist gjorde sitt första hattrick i NHL när hans lag besegrade Arizona med 6–0 på hemmaplan.Samtidigt gjorde William Nylander sin NHL-premiär för Toronto i natt.

Hörnqvist gjorde två mål i den första perioden vilket gav hans lag en 2–0-ledning när de gick till den första pausvilan. I den andra perioden satte Chris Kunitz 3–0-målet innan Hörnqvist var framme igen och gjorde sitt 15:e mål för säsongen.

Hörnqvist har under sin åtta år långa NHL-karriär aldrig tidigare gjort ett hattrick.

– Jag har gjort två mål några gånger men aldrig lyckats få in det tredje så det kändes speciellt att till slut stå där och se fansen slänga in kepsarna på isen, säger han till Sportbladet efter segern.

19-årige William Nylander gjorde som förväntat sin NHL-debut i natt. Han är en av fyra forwards som flyttats upp från Toronto Marlies till Toronto Maple Leafs efter fina insatser i AHL-klubben. Tyvärr slutade debuten för den unga svensken med förlust då Tampa Bay som gästade Toronto vann med 2–1.

Nylander fick mest speltid av samtliga forwards i hemmalaget, nära 19 minuter. Han sköt två skott på mål.

– Jag tycker det gick rätt bra, men hade någon sekvens när jag slog en dum felpass. Jag måste lära mig att vårda pucken bättre, säger Nylander enligt lokala medier.

Chris Young/AP/TT
Torontos William Nylander, i blått, gjorde NHL-debut mot Tampa Bay.

Läs också