Sport

Hagelin bakom Pittsburghs avancemang

Carl Hagelin storspelade när Pittsburgh besegrade Washington med 4–3 i NHL-slutspelet.
Carl Hagelin storspelade när Pittsburgh besegrade Washington med 4–3 i NHL-slutspelet.

Carl Hagelin gjorde en av hockeykarriärens bästa matcher när Pittsburgh säkrade en semifinalplats i NHL-slutspelet, genom 4–3 mot Washington.– Ju mer som står på spel, desto roligare tycker jag det är, säger Hagelin till Aftonbladet.

Pittsburgh vann kvartsfinalserien med 4–2 i matcher och får möta Tampa Bay i semifinalen. Det gjorde Hagelin även i fjol, men då spelade han i New York Rangers.

– I fjol blev det förlust mot Tampa i "Game 7" på Garden, så nu jäklar ska jag ha revansch, säger han.

Hagelin gjorde 3–0-målet i den andra perioden. I slutet av perioden reducerade Washington till 1–3 och fick även 2–3 i början av den tredje perioden. Under en tvåminutersperiod fick sedan Pittsburgh tre utvisningar för att "medvetet" ha slagit pucken över sargen. Under den perioden kvitterade Washington.

– Det är det sjukaste jag varit med om, jag har aldrig ens hört talas om något liknande. Och ger man ett så skickligt powerplaylag som Washington den sortens chanser, då vet man att det smäller förr eller senare, säger Hagelin.

"Känns fantastiskt"

Efter 6.32 på övertiden slog Nick Bonino in Pittsburghs segermål, assisterad av Hagelin, som hade ytterligare en assist i matchen.

– Jag får hålla med om att det i alla fall var en av NHL-karriärens bästa matcher, säger svensken.

– Att få bidra med så mycket, och vara inblandad i så många avgörande situationer, i en så stor match känns fantastiskt. Men jag gillar de här kvällarna. Ju mer som står på spel, desto roligare tycker jag det är. Det är ju för att få spela de riktigt stora matcherna man håller på.

VM-besked dröjer

För Washington var förlusten bara ett i raden av bittra slutspelsuttåg de senaste åren. Laget var bäst i grundserien och vann Presidents Trophy, men har under Ovetjkin/Bäckström-eran aldrig passerat andra slutspelsomgången.

Nicklas Bäckström var besviken efter matchen och skriver i ett sms till Aftonbladet att laget inte spelade på topp och inte förtjänade att gå vidare efter 2–4-förlusten i matcher.

Beskedet om han, Marcus Johansson eller André Burakovsky är aktuella för VM-spel med Tre Kronor kommer om några dagar.

Läs också