Sport Sport-topp

Hagelin: "Det blir radiotystnad"

En av många svenskdueller i Stanley Cup-slutspelet: Pittsburghs Carl Hagelin mot NY Rangers Henrik Lundqvist.
En av många svenskdueller i Stanley Cup-slutspelet: Pittsburghs Carl Hagelin mot NY Rangers Henrik Lundqvist.

I fyra säsonger spelade de i samma klubb och blev nära vänner.Nu bryts kontakten i jakten på Stanley Cup-pokalen.– Det blir radiotystnad i sms-trafiken mellan mig och "Henke" ett tag, säger Carl Hagelin inför Pittsburghs slutspelsmöte med Henrik Lundqvists NY Rangers.

Grundspelets två sista matcher förändrade NHL-tabellerna och därmed också matchserierna i slutspelet.

NY Islanders avslutade med förlust mot Philadelphia, 2–5, ett nederlag som betyder att Islanders ställs mot Florida.

Kompismöte i slutspelet

Det innebär att NY Rangers även i år ställs mot Pittsburgh.

Och det blir ett möte mellan två svenska kompisar: Carl Hagelin, Pittsburgh, och Henrik Lundqvist, NY Rangers.

– I playoff är det som sagt på liv och död, då slutar man vara vänner ett tag, säger Hagelin till aftonbladet.se.

– Han är en väldigt bra slutspelsmålvakt, det vet vi. Ska vi komma åt dem måste vi störa och ha mycket trafik framför honom. Det kommer bli en utmaning.

Hagelin spelade med NY Rangers så sent som förra säsongen och petade in det avgörande målet i femte matchens förlängning mot just Pittsburgh.

– Jag har kommit in i det här nu, jag är Penguins-spelare och ska göra allt jag kan för att hjälpa mitt lag att gå vidare, säger han.

– Jag har dock mött dem så många gånger sedan jag blev trejdad i somras, först till Anaheim och sedan hit, att det inte känns så speciellt längre

Bäckström vilade

Washington vilade bland annat stjärnorna Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin mot Anaheim, eftersom det redan var klart att Washington skulle få möta Philadelphia i åttondelsfinalen. Washington är poängbäst i NHL den här säsongen, och vinner därmed Presidents Trophy.

För Anaheim, med bland andra Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg, innebär 2–0-segern över Washington att det blir åttondelsspel mot Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Petter Granberg.

– Nashville har massor av talang, men spelar vi tufft och hårt mot dem ska vi nog kunna få framgång i den här matchserien, säger Hampus Lindholm till expressen.se.