Sport

Hagman redo för större roll

Nathalie Hagman.
Nathalie Hagman.

Under året har hon gått från klarhet till klarhet i den danska handbollsligan.Nu hoppas Nathalie Hagman kunna glänsa även i OS.– Jag har byggt upp ett självförtroende, och självförtroende gör mycket som handbollsspelare, säger hon.

Man vet att man har gjort en hyfsad säsong när man blir utsedd till Årets spelare i så väl Sverige som Danmark. Nathalie Hagman kom till Danmark och Tvis Holstebro inför den förra säsongen, och succén lät inte vänta på sig.

Hon kom tvåa i den danska skytteligan och vann dessutom cupvinnarcupen med Tvis. I den avgörande finalen stod Hagman för 13 mål.

– Det är alltid svårt att säga att man har utvecklats för någonstans så spelar jag bara den handboll jag alltid har gjort. Men att ha ett stort självförtroende i en liga där jag inte spelat så länge, det betyder ju väldigt mycket. Det är alltid positivt att ha med sig. Sedan kan man inte alltid rida på den vågen, utan nu handlar det om att prestera i ett OS också, säger hon.

Trivs på nio meter

För fyra år sedan fick hon skadad se OS från soffan. OS i Rio de Janeiro har inte varit ett mål som hon specifikt hoppats på, men är givetvis väldigt glad för att vara på plats i OS-byn i Barra.

– Eftersom jag missade för fyra år sedan så var givetvis det här ett OS jag gärna ville delta i. Jag vill alltid respresentera landslaget i de kommande mästerskapen och då ingår OS. Det är bara vart fjärde år, så det är inte alla som får den chansen.

I landslaget har hon gjort sig känd som vindsnabb kontringsspelare och allt som oftast har hon varit placerad längst ut på högerkanten. Men nu kan det bli ändring på det, då nye förbundskaptenen Henrik Signell även gjort klart att han vill använda Hagman till höger på nio meter.

– Jag spelar ju bara högernia i klubblaget och någonstans så vill jag givetvis visa det på landslagsnivå också. Sedan hur stor den rollen blir på högernio får vi väl se under OS. Även om jag tycker att det är riligt att spela på kanten också så gillar jag att ha mycket boll, och det har man mer på nio meter.

Möter Argentina

Ett steg tillbaka i banan i det uppställda anfallsspelet betyder dock inte att det är färdigkontrat i landslagsdressen.

– Det får vi se, hur de tänker försvarsmässigt. Men jag har lite svårt att stanna på returer, jag vill gärna sticka iväg. Så jag hoppas det inte försvinner helt.

Chansen att få springa mycket kan komma redan i premiären mot Argentina, som på pappret är gruppens svagaste motstånd.

– Jag älskar att springa och jag älskar att kontra, och vi får mycket enkla mål på det sättet. I det mästerskapet där vi tog brons, EM 2014, så hade vi mycket enkla mål och jag tror att det blir viktigt här också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset