Sport

Halmstad till final efter dramatik

Mattias Karlsson avgjorde för Halmstad. Arkivbild.
Mattias Karlsson avgjorde för Halmstad. Arkivbild.

Halmstad är klart för SM-final i bordtennis efter segdragen dramatik mot Söderhamn på måndagen. Halmstad vann med 7–6 i den fjärde förlängningsrundan med efter 3,5 timmars intensiv drabbning.

– Den här matchen innehöll allting och det är nog mer nervöst att sitta vid sidan om än att spela, sade en mycket glad matchvinnare, Mattias Karlsson.

Det var näst intill omöjligt att skilja lagen åt. Halmstad BTK hade de flesta chanserna att avgöra i tidigare skede, men Söderhamn gav aldrig upp utan bet sig kvar i matchen.

Vid ställningen 3-2 till Halmstad skulle laget etta Mattias Karlsson bara gå ut och sätt in den avgörande stöten. Anthony Tran, som bänkades i första semifinalen, ville verkligen visa att han var att räkna med. Först räddade Tran tre setbollar i första set mot Mattias Karlsson och matchen gick till ett rafflande skiljeset som Tran sensationellt vann.

3–3 och det var dags för förlängning eller sudden death, med ensetare där det gällde att vinna två raka. Men det var ännu oavgjort efter både första och andra omgången. I den fjärde och sista omgången blev det rena rama nattduellen där Hampus Nordberg hade 7–5 men Mattias Karlsson till slut avgjorde till 11–9.

Halmstad ställs i finalen mot vinnaren av Eslöv och Rekord.