Sport Fotboll

Hamad målskytt i comebacken

Hoffenheims Jiloan Hamad, höger, jublar efter att ha gjort mål i sin comeback efter en korsbandsskada som har hållit mittfältaren borta sedan mars.
Hoffenheims Jiloan Hamad, höger, jublar efter att ha gjort mål i sin comeback efter en korsbandsskada som har hållit mittfältaren borta sedan mars.

En korsbandsskada höll honom borta i månader.Nu är Jiloan Hamad tillbaka – och det med ett fint formbesked inför EM i Frankrike.Bundesligaspelaren gjorde Hoffenheims mål i 1–1-mötet med Leverkusen.

Under ett träningspass i mars fastnade Jiloan Hamad, då utlånad från Hoffenheim till belgiska Standard Liège, i gräset och vred till knät. Första diagnosen talade om tre månaders frånvaro från fotbollen.

Men det var lite väl positivt, visade det sig.

Efter en senare läkarundersökning slogs det fast att bakre korsbandet var av. I stället för tre månaders rehabilitering blev det operation och en tio månaders väntan på att få spela boll igen.

Först i den 18:e omgången av Bundesliga var Hamad tillbaka i Hoffenheims startelva.

Och då visade han klass direkt.

I hemmamötet med Leverkusen skickade han in 1–0-målet i den 40:e minuten bakom målvakten Bernd Leno.

Fullträffen räckte dock inte till tre poäng för bottenlaget. Leverkusens Ömer Toprak kvitterade till 1–1 i den 75:e minuten.

För Jiloan Hamad, som byttes ut fyra minuter senare, var det dock en bra comeback i jakten på en plats i förbundskapten Erik Hamréns trupp till sommarens EM-slutspel i Frankrike.