Sport

Hamilton har tagit upp jakten

Lewis Hamilton var snabbast på första träningen inför Kanadas GP.
Lewis Hamilton var snabbast på första träningen inför Kanadas GP.

Lewis Hamilton hade ingen lycka med sig under inledningen av formel 1-säsongen.Men efter segern senast i Monaco har den trefaldige världsmästaren tagit upp jakten på VM-ledande märkeskollegan Nico Rosberg.

Säsongens sjunde deltävling avgörs i helgen i Montreal. Hamilton trivs på Circuit Gilles Villeneuve, britten har fyra gånger tidigare fått klättra högst upp på prispallen efter Kanadas GP.

– Det känns bra att komma tillbaka. Jag hoppas att lyckan har vänt nu, sade Lewis Hamilton, som dock inte ville dra allt för stora växlar efter den senaste fullpoängaren.

– Det är inte bara att tro att allt ska fungera nu. Men det är klart segern senast var viktig. Inför Monaco skiljde det 43 poäng och när jag kommer hit skiljer det bara 24. Det visar att allting är möjligt och med 15 tävlingar kvar kan allt hända, sade Lewis Hamilton.

Den regerande världsmästaren visade direkt att han blir att räkna med i Montreal. Han var snabbast på båda träningarna. På den första var han tre tiondelar snabbare än stallkollegan Rosberg. På den andra träningen trängde sig Ferrariföraren Sebastian Vettel tidsmässigt in mellan de båda Mercedesförarna.

Marcus Ericsson hade 19:e bästa tid på båda träningarna i sin Sauber.