Sport

Hamilton vann – Rosberg bestraffad

Lewis Hamilton fick fira på sin hemmabana.
Lewis Hamilton fick fira på sin hemmabana.

Lewis Hamilton tog sin tredje seger på lika många år på Silverstone.Nico Rosberg fick ett tio sekunders tidstillägg och flyttades ner från andra till tredje plats.Därmed skiljer bara en enda poäng mellan stallkamraterna i kampen om VM-titeln i formel 1.

Segern var Hamiltons 47:e totalt under formel 1-karriären och den kom under vanskliga yttre förhållanden inledningsvis när det regnade. Hamilton, som startade från pole position, tog ledningen och behärskade loppet.

– Det var svårt till att börja med, men banan torkade upp relativt snabbt, sade den trefaldige världsmästaren.

Den här gången klarade sig Mercedesteamet utan några incidenter mellan stallets stjärnförare Hamilton och Rosberg.

Tysken blev tvåa i loppet, knappt sju sekunder efter, men flyttades senare ner till tredje plats. Rosberg fick problem med växellådan på det 47:e varvet och på radion fick han rådet att inte använda sjunde växeln, en typ av hjälp som inte är tillåten.

Nederländaren Max Verstappen, 18, flyttades upp till andra plats.

Väldigt glad

Lewis Hamilton var jublande glad efter sin triumf på hemmaplan.

– Här har vi våra bästa fans, tack ska ni ha allihop. Jag tror inte någon kan vara gladare än vad jag är just nu, sade Lewis Hamilton på prispallen.

Efter Rosbergs suveräna inledning av säsongen, där han vann de fyra första loppen, har Lewis Hamilton sakta men säkert krympt poängavståndet. Britten har vunnit fyra av de fem senaste racen och nu skiljer bara en enda poäng efter tio tävlingar. 21 race ska köras.

Kom inte i mål

Marcus Ericsson, som kände sig mörbultad efter kraschen under lördagens sista träning, kom till start sedan läkarna gett klartecken. Men hans Sauber var inte i bästa skick och han bröt loppet på det 13:e varvet.

"Det kändes skönt att vara tillbaka i bilen igen, men en besvikelse att mitt race inte varade så länge. Vi drabbades av ett elfel", säger Marcus Ericsson i ett pressmeddelande.

Nästa deltävling avgörs i Budapest den 24 juli.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset