Sport Fotboll

Hamrén har bara gott att säga om Kuhn

Förbundskaptenen Erik Hamrén tror att Malmö FF gjort ett bra tränarval.
Förbundskaptenen Erik Hamrén tror att Malmö FF gjort ett bra tränarval.

Förbundskaptenen Erik Hamrén var en av få utanför den inre kretsen i Malmö FF som visste att klubben ville ha Allan Kuhn.– Jag visste att han var med i diskussionen, säger Hamrén.Och han har bara gott att säga om Kuhn.

– Jag är övertygad om att Malmö gjort den research man behövde får att få den tränare man ville ha. Jag hade honom som spelare i Örgryte och det är en superkille som spelare och människa.

Hamrén vill inte bekräfta att han pratat med Malmö FF om Kuhn, som ersätter Åge Hareide.

– Det är många klubbar och tränare som hör av sig till mig men vilka det är vill jag inte kommentera. Självklart hör många av sig.

"Ett spännande namn"

Däremot bekräftar han att han haft kontakt med Kuhn.

– Jag pratade med honom vid ett tillfälle. Han vet vad Malmö står för och pratade inte mycket om det.

Har Malmö FF gjort ett bra val?

– Man kan ju aldrig veta hur det går. Det har vi sett på betydligt mer rutinerade tränare i Premier League, Real Madrid och så vidare. Det är ett spännande namn och en fantastisk kille.

Handplockades

Allan Kuhn spelade under Hamrén när han hade Örgryte och när förbundskaptenen var verksam i Ålborg handplockade han Kuhn till jobbet som assisterande tränare.

– Han var spelande tränare på Bornholm i danska tredjeligan när jag kom till Ålborg. Då slogs jag för att få honom dit. Han visste hur jag ville hur vi skulle spela och dessutom ville jag ha en dansk i organisationen. Det fick jag jobba hårt för men det är ett av mina bättre beslut som ledare, för det blev bra.

– Jag är glad att han får chansen, säger Hamrén.

Malmö FF:s vänsterback Pa Konate har inte lika bra koll på Kuhn som Hamrén, men han är belåten över att tränarfrågan är löst.

Konate, som spelar från start mot Finland i söndagens landskamp i Abu Dhabi, säger:

– Det jag vet är det jag läst på internet och fått höra, men sättet han vill spela fotboll på verkar väldigt passande för laget. Rulla mycket boll, stort bollinnehav, offensiv fotboll. Det passar MFF bra. Det ska bli kul att se vad han har att erbjuda laget. Det är skönt att ha en tränare på plats. Jag tror nog alla var förväntansfulla efter en ny coach och det är kul att vi fått en nu.