Sport

Hamrén hoppas på Rasmus Elm

Förbundskapten Erik Hamrén har en hel del att fundera innan han tar ut EM-truppen.
Förbundskapten Erik Hamrén har en hel del att fundera innan han tar ut EM-truppen.

Det var inte roligt, i stunder inte bra.Till och med förbundskaptenen Erik Hamrén kände att det var något avslaget över det hela mot Tjeckien.– Fotboll är inte alltid bara fest. Alla som håller på på klubbnivå vet att det inte alltid är fest och champagne.– Det är folköl också.

Hans snabbsummering efter 1–1 på Friends:

– Jag är besviken på resultatet. Vi skapar tillräckligt många hundraprocentiga chanser för att vinna och det är riktigt dåligt agerande vid deras mål. För dåligt ansvarstagande. Men sett till båda landskamperna skapar vi många målchanser och vi har inte gett motståndarna så många.

– Jag har fått en hel del positiva besked men också lite att fundera på, givetvis.

Hamrén har inget emot livets goda emellanåt. När landslaget vinner brukar han unna sig en cigarr och ett glas konjak. Det är oklart vad som väntade efter tisdagskvällens 90 minuter.

Förmodligen något vattnigare.

Eller så struntade han i att ta något alls, plockade upp mobilen, scrollade i kontaktlistan, stannade vid Rasmus Elm och tryckte på ringsymbolen.

Bara för att fråga hur det är.

Räknar inte bort Elm

Förbundskaptenen hade väldigt gärna velat se Elm i landslagsträning under påsken och ute på planen i åtminstone några minuter i något av mötena med Turkiet och Tjeckien. Men Elm tackade nej, med motiveringen att han inte kände sig mogen för landslaget igen, tillbaka som han alldeles nyligen är efter sina besvär med magen.

– Rasmus är en klok man, han kände sig inte redo och jag har full respekt för det.

Men på frågan om han tror att den centrale mittfältaren kan hinna bli aktuell för EM-truppen (tas ut 11 maj) svarar Erik Hamrén:

– Jag tror det. Jag hade önskat att han skulle ha varit med här.

Oavsett hur det blir med Elm kommer Hamrén att väga ett och annat namn för och emot under långa kvällar innan han spikar 23-mannatruppen till Frankrike.

Plussar för Nilsson Lindelöf

Han blev lite klokare efter de här landskamperna.

– Jag har lite att fundera på givetvis. Jag vill ge ett extra plus till Victor Nilsson Lindelöf. Han visar den form han har i sitt klubblag och visar att han vill vara med och konkurrera. Victor, "Ludde" (Ludwig Augustinsson), Emir (Kujovic)... samtliga av de "nya" får klart godkänt. Emil (Salomonsson) också.

Hamrén tror varken det blir lättare eller svårare att ta ut den här truppen än den han reste med till Ukraina för fyra år sedan.

Däremot kanske den kommer att vara annorlunda balanserad.

– Det blir nog lika svårt. Basen kommer att vara från den trupp som tog oss till EM. De sista sex sju platserna är svårast. Det som känns positivt är att vi har ett antal spelare med olika kvalitéer. Det blir en spännande månad att titta på spelare. Jag kommer också att fundera på hur många jag tar ut på varje position eftersom vi har ett antal spelare som kan spela på mer än en.