Sport

Hamrén vill se hårdare straff

Förbundskapten Erik Hamrén.
Förbundskapten Erik Hamrén.

Fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén vill se strängare lagar och påföljder för fans som kastar in pyroteknik.– Samhället måste gå in och se till att det blir större konsekvenser, säger han till TT.

Skandalscenerna på Gamla Ullevi, där mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF bröts i andra halvlek, gör Hamrén både förbannad och besviken. Han menar att samhällets företrädare måste inse att det krävs tuffare åtgärder för att få bort våldsverkare från läktarna och en positivare supporterkultur.

– Det måste till stränga straff. Du ska veta att gör du något dumt får du också ta ditt straff. Då blir det nog fler som tänker till innan de gör såna här idiotgrejor.

– Att kasta ett knallskott ute på stan är illa, men det här är mycket mer illa och något som också kan skada en spelare och en domare som gör sitt arbete.

– Klubbarna gör ett enormt jobb för att undvika sånt här, förbundet likaså. Nu måste samhället också vara berett att gå in och säga stopp, säger Hamrén.

Förbundskaptenen såg matchen på tv och reagerade som så många andra starkt på galenskaperna som utspelade sig på Gamla Ullevi.

– Det är för jävligt helt enkelt, tragiskt för oss som älskar fotboll.

Men han visar samtidigt förståelse för Tobias Sanas reaktion. Malmöspelaren vräkte upp en hörnstolpe mot IFK Göteborgs supportrar sedan han varit nära att träffas av det kastade knallskottet.

– Jag ser var smällaren hamnar och förstår om han blir chockad och att det är en väldig massa känslor i honom där, säger Hamrén.