Nöje Musik TV

Han fick lämna "Let's dance"

"Forsätt stödja det goda, fortsätt älska varandra, forstätt dansa". Det blev Rickard Söderberg avslutande ord innan han lämnade "Let's dance". Arkivbild.
"Forsätt stödja det goda, fortsätt älska varandra, forstätt dansa". Det blev Rickard Söderberg avslutande ord innan han lämnade "Let's dance". Arkivbild.

Juryn trodde att Thomas Wassberg eller Linda Lindorff skulle tvingas lämna tävlingen. Men i stället var det Rickard Söderberg som fick ta farväl "Let's dance". – Jag är så stolt och så otroligt lycklig över att ha fått vara med om det här, sade han i programmet efter beskedet.

I veckan fick "Let's dance"-deltagarna välja ut varsin idol och kvällen till ära medverkade flera av dem i programmet.

Rickard Söderberg bjöd på en samba till Lill-Babs "Jag kan inte leva utan dig" och lyckades då med konststycket att göra den sensuella salsan till någonting folkigt, tycker Ann Wilson.

– Jag älskar Barbro, hennes generositet, musikalitet och glädje, sade Söderberg i programmet.

Trots juryns positiva ord var det han som fick lämna programmet. I eftersnacksprogrammet "After dance" sade Tony Irving att det kan handla om att Söderberg låg i mitten av poängtavlan och att tittarna helt enkelt glömde bort att rösta på honom.

Nästan full pott

Elisa Lindström fick kvällens högsta jurypoäng – men petades ned från förstaplatsen efter gruppdansmomentet, då deltagarna i det andra laget belönades med fyra extrapoäng var och Nassim Al Fakir gick om.

I solodansen bjöd Lindström på en rumba till Tommy Nilssons, Uno Svenningssons och Patrik Nilssons "Håll mitt hjärta hårt" och fick beröm för känslan hon förmedlade och nyanserna hon presenterade.

– Jag har aldrig sett något liknande, att man klarar det på så kort tid, sade Ann Wilson i programmet.

Hon hyllades med högsta poäng av både Cecila Lazar och Tony Irving. Och av Ann Wilson fick hon en nia.

Heavy metal-quickstep

Al Fakir bjöd på en rumba till Alcazars "Not a sinner nor a saint" och belönades med nio poäng av samtliga jurymedlemmar.

Thomas Wassberg hade bjudit in idolen Joacim Cans från Hammerfall, som kallade Wassberg för "skidåkningens svar på Lemmy".

Han bjöd på en "heavy metal-quickstep" till "Hearts on fire".

– Det bästa med numret var luftgitarren, sade Tony Irving – som ville gråta av själva dansen.

Nästa vecka bjuds det på filmtema då deltagarna får tolka olika klassiska filmroller.

Christine Olsson/TT
I kvällens "Let's dance" fick Elisa Lindström högsta möjliga betyg av både Tony Irving och Cecilia Lazar. Arkivbild.