Sport

Hancock jagar fjärde titeln

Greg Hancock, till vänster, jagar Tai Woffinden, till höger, i speedway-VM. Arkivbild.
Greg Hancock, till vänster, jagar Tai Woffinden, till höger, i speedway-VM. Arkivbild.

För 20 år sedan kördes VM-speedway i Prag för första gången.Segrare? Greg Hancock, världsmästare så sent som 2014 och en poäng från VM-ledning när årets tävling avgörs på Marketa-stadion.

Tjeckiens GP är den fjärde av årets VM-tävlingar i speedway. Regerande världsmästaren Tai Woffinden är i topp med 39 poäng – men bara en före australiern Chris Holder och rutinerade amerikanen Greg Hancock. 46-åringen, som delar boende i Kalifornien och Roslagen och kör i Sverige för Motalalaget Piraterna, är ute efter sin fjärde VM-titel. Men då måste han besegra den 20 år yngre och dubble och regerande mästaren Tai Woffinden.

"Det spelar inte så stor roll i det här läget var jag ligger. Allt handlar om september och oktober och vilken form man har då. Men man måste vara fokuserad under hela serien. Är man det så faller allt på plats senare", säger engelsmannen på tävlingsnätsidan.

Polacken Jaroslaw Hampel är skadad och ersätts av svensken Fredrik Lindgren i Prag på lördag. Lindgren är på tolfte plats i VM-sammandraget med 21 poäng. En poäng och placering framför sig har han Andreas Jonsson. Bäste svensk sammandraget är Antonio Lindbäck på femte plats med 30 poäng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset