Sport Skidor

Hanna Westmans säsong förstörd

Det alpina landslagets läkare Per Liljeholm har haft en del att stå i under vintern. Senast att skada sig illa var Hanna Westman. Arkivbild
Det alpina landslagets läkare Per Liljeholm har haft en del att stå i under vintern. Senast att skada sig illa var Hanna Westman. Arkivbild

Hanna Westmans knäskada var lika allvarlig som det befarades efter kraschen i fredagens världscupslalom i Flachau.Hon missar resten av säsongen.

Westmans debut kunde knappast ha slutat värre. I slutet av fredagens tävling körde hon ur rejält och blev liggande. När hon hjälptes av banan haltade hon ordentligt.

Lördagens magnetkameraröntgen på sjukhuset i Altenmarkt slog fast att skadorna i knäet var omfattande. Korsband, inre ledband och menisk är trasigt.

"Jättetråkigt såklart. Jag kände i svängen hur det hoppade till i knät. Jag åkte vidare men kände att det var något som inte stod rätt till, sedan vek sig benet och jag ramlade", säger Westman, 22, till skidförbundets hemsida.

Kompletterande undersökningar på Sophiahemmet i Stockholm väntar på måndag när talangen kommit hem till Sverige.

"Hanna kommer nu första 6-8 veckorna att få gå med ett knäskydd så det inre ledbandet läker, innan vi opererar korsbandet", säger landslagsläkaren Per Liljeholm.

Det alpina landslaget har drabbats svårt av skador den här säsongen. Sara Hector, Nathalie Eklund, Ylva Stålnacke och Markus Larsson har alla fått avbryta säsongen.