Sport Skidor

Hansdotter trea – Shiffrin överlägsen

Förra säsongen var hon långa stunder överlägsen.Den här inneledde hon med att krossa allt motstånd.Slalomdrottningen Mikaela Shiffrin var tre sekunder snabbare än konkurrenterna i världscuppremiären i Aspen.– Det ska inte vara möjligt, sade Frida Hansdotter, som blev trea och tog en pallplats, till SVT.

Mikaela Shiffrin, 20, har vunnit den totala världscupen i slalom tre år i rad.

Efter säsongens första tävling i Aspen tyder väldigt mycket på att den unga amerikanskans redan överfyllda prisskåp kommer utökas med ytterligare en skimrande glaskula.

Hon är helt enkelt överlägsen i disciplinen.

Shiffrin vann inför hemmapubliken med hela 3,07, före slovakiskan Veronika Velez Zuzulova.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag försökte mitt bästa, man måste vara riktigt snabb om man ska vinna, sade Shiffrin direkt efter målgången.

– Tiden är galen, jag vet inte om det är något fel på klockan, skojade hon.

Hansdotter nöjd trea

Frida Hansdotter låg trea efter det första åket, och det blev även hennes slutgiltiga placering. Hansdotters andraåk var mer eller mindre felfritt, men precis som så många gånger förr räckte det ändå inte för att kunna straffa Shiffrin.

– Det är en fantastisk start på säsongen. Men det tar bort lite glans att Mikaela vinner med tre sekunder. Det ska inte vara möjligt, sade Hansdotter till SVT.

– Men jag är jättenöjd. En pallplats i årets första tävling är fantastiskt.

Stabil svenskinsats

Bakom Hansdotter svarade Maria Pietilä Holmner för en bra tävling. Veteranen körde upp sig från nionde till femte plats i det andra åket. Sara Hector gjorde det också bra och klättrade till en slutgiltig nionde plats.

– Jättekul. Jag var avslappnad på start, det var kul. Det var ju jättenära att det blev jättebra, men jag är nöjd, sade Hector.

Redan under söndagen körs nästa slalomtävling, även den i Aspen.