Sport

Hanses vinner allt för Skellefteå

Erik Hanses har spelat sex matcher från start i höst. På fredagskvällen kom sjätte vinsten av sex möjliga med just honom i målet:– Man tävlar för att vinna hela tiden så det är skönt att det är så. Det ska jag fortsätta med, säger Skellefteåmålvakten efter 3–2 borta mot Brynäs.

Superbackupen fick slita rejält för segern i Gavlerinken trots att hans lag inledde målskyttet i slutet av andra perioden.

För Brynäs pepprade på med flest skott på mål i både den första (9–3) och andra perioden (14–10) och avslutade med tio skott i tredje. Räknar man in de totalt 14 skott som hemmalaget sköt utanför och alla skott som Skellefteå täckte med ackuratess utöver det, så var det fördel Brynäs statistiskt – men inte målmässigt.

Och Marcus Svensson, som just nu har förstaspaden i Skellefteå, öste efteråt beröm över sin kollega:

– Han gör en fantastisk match. Är väldigt trygg, står rätt, läser spelet perfekt.

"Har lite tur"

Trots de fina orden såg fredagskvällens matchvinnare inte helt nöjd ut:

– Det är inga konstigheter, det är så jag ska spela. Men jag har en del flyträddningar och jag vet inte om jag är riktigt nöjd med det. Jag har lite tur på en del backskott, men jag tar dem, det är bra, säger Erik Hanses.

Sedan plussar han rejält för lagkamraternas tajta uppoffrande box och osjälviska skottäckning som bland andra Martin Lundberg och Niclas Burström stod för.

TT: Vad säger du om din egen situation som backup då?

– Jag tävlar för att få spela varje match såklart. Försöker vara så noggrann som jag bara kan på träning också så att jag har det med mig in i matchen i alla fall. Jag kör på bara.

Svettigt slut

Skellefteåmålvakten fick extra svettigt på slutet då SHL:s powerplaykung Nick Johnson spräckte Hanses nolla (1–2) då han knackade in sitt nionde mål i numerärt överläge (av totalt tolv).

Lägg därtill ett Skellefteåmål direkt på tekning i spel tre mot fem (3–1) och ett sent reduceringsmål av Lukas Kilström i slutminuterna (2–3) samt krydda med ett par jättelägen för Brynäs som avslutning så har ni dramatik de luxe.

– Det var tufft! Vi ställdes på höga prov så det var skönt att vi kunde hålla ihop det. Men vi trodde kanske att de skulle slå av lite grann efter Nisses (Niclas Burströms) fina 3–1-mål. Det gjorde de inte, de fick ett jätteläge i stället. Vi har en del att jobba på.