Sport

Hansson till final: "Jättecoolt"

Sophie Hansson gick till EM-final på 100 meter bröstsim.
Sophie Hansson gick till EM-final på 100 meter bröstsim.

Sverige är på väg att få en ny stjärna på simhimlen.Blott 17-åriga Sophie Hansson är klar för EM-final på 100 meter bröst.– Det är bland det största jag varit med om, säger hon.

OS-klara Sophie Hansson var inte riktigt nöjd efter tisdagsförmiddagens försök på 100 meter bröst, trots att hon utan större problem tog sig vidare.

– Det var enormt tungt, sade hon och hoppades på en mycket bättre känsla i semin.

Och det fick hon. Minst sagt.

17-åringen slog till med 1.07,59 – nytt personligt rekord med 18 hundradelar– och slutade fyra i sin semifinal. Det räckte även till en sammanlagd fjärdeplats, och en biljett till onsdagens final.

– Det är jättecoolt. Det stämde bättre nu. Jag hade bättre taktik, jag sparade krafter och orkade mer på hemvägen, säger hon.

– Jag kände en trygghet, kanske för att vi har så stor trupp här. Många kompisar är med, det gör att man slappnar av på ett helt annat sätt. Det här är mitt första långbanemästerskap, att vara i final är otroligt roligt.

Litauiska stjärnan Ruta Meilutyte var överlägsen i semifinalen, men bakom henne var det jämnt. Hansson vågar dock inte drömma om en EM-medalj riktigt än.

– Jag kör mitt, sen får vi se hur långt det räcker, säger hon.