Sport

"Har längtat hela sommaren"

Jamina Roberts, som tillsammans med resten av handbollslandslaget nu har anlänt till Rio.
Jamina Roberts, som tillsammans med resten av handbollslandslaget nu har anlänt till Rio.

Tristessen på en Atlantflygning kan lägga sordin på det mesta, men inte på OS-peppen.– Det var ju tio timmar, så det var lite segt. Men man har ju längtat hela sommaren, säger Jamina Roberts, som tillsammans med resten av handbollslandslaget nu anlänt till Rio.

Passkontroll, registrering, ackreditering och lätt förvirring är vad som möter de svenska olympierna när de landar på Tom Jobim-flygplatsen i Rio de Janeiro. Kommer väskorna? Var kommer väskorna? Vem tar vad? Är allt med? Och vart ska vi gå nu?

Allt kantat av volontärer som vet mer eller mindre och kan kommunicera olika bra på engelska.

– Det är skönt att vara här, säger Jamina Roberts, som är en av bara tre spelare i handbollslandslaget som varit med om det här tidigare.

Övriga två är Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson.

– För fyra år sedan fattade jag inte så mycket, då var jag så ung och ny. Så på så sätt känns det väl bättre nu. Men jag sade det till Bella (Gulldén) att det är sjukt att det redan gått fyra år sedan dess, säger Roberts.

I London 2012 förlorade Sverige samtliga fem gruppspelsmatcher och fick lämna OS snabbt. Förhoppningsvis ska det gå bättre nu?

– För att det ska gå bättre behöver vi bara vinna en match, och det hoppas vi väl att vi ska klara av.

– Först och främst siktar vi på att ta oss vidare från gruppen. Sen kan allt hända. Det är många bra lag med och oerhört jämnt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset