Sport Skidor Sport-topp

Hargin hittade rätt och slutade fyra

Mattias Hargin slutade fyra i världscupslalomen i Kitzbühel.
Mattias Hargin slutade fyra i världscupslalomen i Kitzbühel.

Han har letat länge.Och det var först i Kitzbühel som Mattias Hargin hittade rätt känsla i åkningen.– Det här resultatet stärker mig inför kommande race, sade han efter fjärdeplatsen i världscupslalomen i Österrike.

En liten miss i andra åket gjorde att Mattias Hargin slutade alldeles utanför prispallen. Men det var inget som den 30-årige svensken grämde sig över. Han ansåg att tävlingen gav fler bra än sämre svar, och framför allt kände han att åkningen fanns där för första gången under säsongen.

– Det var en trixig och utmanade bana. Jag träffade väl inte alla partier lika bra som jag gjorde i första åket. Men jag tycker att det var rätt inställning och attityd i åkningen, sade Hargin.

– Jag är nöjd med åkningen och resultatet. Jag försökte gå för en seger, eller åtminstone en pallplats i andra åket men... Jag är ändå nöjd.

"Betyder mycket"

Mattias Hargin var tvåa efter det första åket och hade ett bra utgångsläge inför avgörandet i Kitzbühel. Men med en liten miss tappade han mark i resultatlistan och slutade fyra.

En placering som är säsongens bästa.

– Det betyder skitmycket att få tillbaka lite av den gamla åkningen. Det är så här jag vill åka, sade han.

Kristoffersen vann

Fjärdeplatsen gav Hargin 50 nya poäng i slalomcupen. Därmed tog han sig förbi landslagskompisarna Jens Byggmark och André Myhrer och är nu bäste svensk. Men upp till norrmannen Henrik Kristoffersen, som vann i Österrike och toppar slalomcupen, skiljer det hela 474 poäng.

– Han åker sjukt fin slalom. Allt verkar vara så enkelt. Vi måste ta oss närmare och sedan får vi se om vi kan hitta på något för att rå på honom under vintern, säger Hargin.

Och han behöver inte vänta särskilt länge för att än en gång mäta sig med Kristoffersen. Redan på tisdagen tävlas det nämligen i Schladming, Österrike.

TT: Vad behöver ni tänka på med så kort mellan tävlingarna?

– Inget särskilt. Vi tränar i morgon (måndag) och sedan är man redo igen. Det är väl lite så här man vill ha det hela tiden, säger Mattias Hargin.

Hemmaåkaren Marcel Hirscher slutade tvåa och Fritz Dopfer, Tyskland, blev trea. André Myhrer slutade på 15:e plats och Anton Lahdenperä var en placering sämre.