Nöje Musik

Hasse och Lotta på Sverigeturné

Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Lotta Engberg åker på Sverigeturné i sommar. Pressbild.
Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Lotta Engberg åker på Sverigeturné i sommar. Pressbild.

De är kompisar och kollegor sedan 30 år tillbaka, och nu är det dags för en första gemensam Sverigeturné. I sommar ger sig Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Lotta Engberg ut på vägarna.

De är två av landets mest folkkära artister, så räkna med en folklig show när Hasse Andersson och Lotta Engberg turnerar med en gemensam sommarshow nästa år. Allsång, country, schlager och de båda artisternas alla hits ryms i turnén, som kommer till 20 svenska städer med start i skånska Höör i juli.

Mycket sväng

– Vi har känt varandra i 30 år, så det var på tiden att åka ut och göra något stort tillsammans nu, säger Hasse Andersson.

För Lotta Engberg var det inget snack om saken när hon fick frågan om att sommarjobba ihop med Hasse:

– Jag tvekade inte en sekund. Hasse är en så otroligt varm och musikalisk människa. Sedan har vi väldigt snarlik musik. Den är inte så tillkrånglad, den är enkel med mycket sväng i, säger Lotta.

För hela familjen

Sommarturnén blir ett evenemang för hela familjen, med konserter tidigt på kvällarna så att barnen också kan följa med. Hasse Andersson fick nämligen en helt ny publik i och med sin medverkan i Melodifestivalen i våras, då han lite otippat blev barnens favorit med sitt bidrag "Guld och gröna skogar".

– Det kommer massor med barn på mina spelningar nu för tiden. Därför lägger vi konserterna så att ungarna kan följa med. Dessutom är det kul att dra en lans för konsertformen: Om barnen tycker att det är kul att gå på konsert kanske de fortsätter och går och tittar på andra artister. Man måste inte bara gå på klubbar och diskon och sådant, säger han.

JESSICA GOW / TT
Lotta Engberg. Arkivbild.
CLAUDIO BRESCIANI / TT
Hasse "Kvinnaböske" Andersson. Arkivbild.