Sport Sport-topp

Hattrick för Silfverberg

Jakob Silfverberg firas av hemmapubliken efter sitt hattrick.
Jakob Silfverberg firas av hemmapubliken efter sitt hattrick.

Jakob Silfverberg har gjort sin NHL-karriärs första hattick.Hans Anaheim krossade New Jersey med 7–1.

Jakob Silfverberg gjorde tre mål och en assist i hockeymatchen. Han är nu uppe i totalt 12 NHL-mål den här säsongen.

Hans kedja behövde mindre än tio minuter på sig i andra perioden att göra fyra mål.

Svensken inledde med att passa fram till Andrew Coglianos 1–0 redan efter 32 sekunder in i andra. Fem minuter senare var det dags för Silfverberg själv att göra mål, 3–1, och ytterligare 9.56 in i perioden kom 4–1.

– Jag kan inte minnas att jag gjort ett hattrick någon gång tidigare under karriären, inte ens under tiden i Brynäs, säger Silfverberg till Expressen.

"Otroligt roligt"

Silfverbergs tredje mål kom i numerärt överläge 7.13 i tredje perioden och betydde 7–1 för Anaheim, som också blev slutresultatet. Han hyllades på sedvanligt sätt genom att publiken slängde in sina kepsar på isen.

– Det var otroligt roligt att se. Fast jag tänkte inte så mycket på det, det var mer glädjen över att ha fått göra ett hattrick som jag upplevde. Jag har haft några matcher med två mål, men inte lyckats gjort det tredje. Det var otroligt skönt att få trycka in den tredje, säger han till Expressen.

– Hela bänken sade åt mig när jag gick ut till det powerplay vi hade fått att jag skulle skjuta så fort jag fick chansen och det gjorde jag. Det var kanske inte det snyggaste målet jag gjort och jag vet inte exakt hur pucken gick in, men det spelar ingen roll.

Fler hattrick

Även Michael Frolik gjorde hattrick och Sean Monahan två mål när Calgary vann med 7–4 mot St Louis.

På sitt första mål, 2–2 i första perioden, assisterades Frolik av Mikael Backlund.

Blues hade inför mötet vunnit sex matcher i rad. Efter 2–4 i baken i andra perioden bestämde sig tränaren Ken Hitchcock att byta målvakten Jake Allen mot Anders Nilsson. Men särskilt mycket bättre blev det inte, då Nilsson släppte in tre mål.

Även i mötet mellan Nashville och Edmonton blev det hattrick. James Neal gjorde ett mål i varje period, assisterad av Calle Järnkrok vid det första och andra. Vid det sista målet stod även Mattias Ekholm för en assist.

Matchen slutade med 3–2-seger för Predators.

För Stanley Cup-mästarna Chicago blev det en tung förlust hemma mot Los Angeles: 0–5. Det var Blackhawks tredje raka förlust.

Chris Carlson/AP/TT
Anaheim Ducks Jakob Silfverberg firar sitt hattrick med centern Ryan Kesler.
Jeff McIntosh/AP/TT
Calgary Flames Michael Frolik firar sitt hattrick med Sean Monahan, som gjorde två mål i matchen mot St Louis Blues.