Sport

Hawia-Svensson: "Det känns vidrigt"

Skurus Emma Havia-Svensson provar skott under söndagens SM-final.
Skurus Emma Havia-Svensson provar skott under söndagens SM-final.

Målet var SM-guld och OS-spel i Rio de Janeiro.Knappt tolv minuter in på finalen mot Sävehof skadade Emma Hawia-Svensson sitt knä och fick utgå.– Det känns vidrigt. Jag lägger ner mitt liv på det här, säger Skurustjärnan efter förlusten (22–27).

Det blev helt tyst bland publiken i Malmö Arena när Skurus högersexa Emma Hawia-Svensson vred till sitt vänsterknä. Hennes smärtsamma skrik var det enda som hördes.

– Jag blev så jäkla arg, om man får svära. Jag har tränat så jäkla hårt för att komma tillbaka till en riktigt bra högsta nivå och ta en OS-plats, säger 25-åringen, som var med i såväl VM i Danmark i december och under OS-kvalet i mars.

I januari 2014 drog hon korsbandet i högra knäet och det var hennes andra skada i samma knä. Över ett år senare var Hawia-Svensson tillbaka i Skurus första SM-kvartsfinal 2015 och spelade finalen mot Sävehof samma vår (förlust med 30–33). Årets final tog slut efter tolv minuter.

– Det är det roligaste jag vet och att missa den matchen man har sett fram emot hela året... Det går nog inte riktigt att beskriva. Då blir man arg.

Kantspelaren finner knappt orden när hon ska beskriva känslorna om skadan är så allvarlig att hon missar OS.

– Det går inte att beskriva. Det är vidrigt. Jag har lagt ner min själ i det här. Jag vill inte tänka i de banorna än. Vi får se på måndag, säger Emma Hawia-Svensson.