Sport

Hedberg och Sundström i Modo-ledning

Niklas Sundström ingår i Modos sportråd. Arkivbild.
Niklas Sundström ingår i Modos sportråd. Arkivbild.

Degraderingen till hockeyallsvenskan var en missräkning. Men nu tar Modo tillfället i akt och skruvar på organisationen: bort med general manager-rollen och in med ett sportråd där bland andra de förra storspelarna Anders Hedberg och Niklas Sundström tar plats.

"Det behövs en nystart när det gäller vårt sätt att värva spelare. Basen i Modo Hockey ska vara egna produkter, men både när det gäller vilka som är redo att ta en tröja och vilka externa förmågor som ska komplettera våra egna måste vi bli bättre på att hitta rätt", säger ordförande Tomas Byberg på klubbens webbplats.

Uttalandet kan tolkas som skarp kritik mot hur Modo-legendarna Per Svartvadet och Peter Forsberg skött laget de senaste säsongerna.

"Vi tror att ett sportråd med flera erfarna personer är rätt väg för att nå resultat", säger Byberg.

Per Svartvadet, general manager den gångna säsongen, får ansvar för utveckling och det dagliga praktiska arbetet med tränare, herr-, dam-, junior-lag samt ungdom. Svartvadet kommer även delta i sportrådet. Peter Forsberg, tidigare assisterande general manager, är numera ambassadör för klubben.