Sport

Heid föll – och gick till slutspel

Heid blev sista lag till kvartsfinal i damernas elitserie i handboll. Arkivbild.
Heid blev sista lag till kvartsfinal i damernas elitserie i handboll. Arkivbild.

Heid blev sista lag till handbollsslutspelet – trots förlust i finalomgången.Med hjälp från två andra arenor står Göteborgslaget i kvartsfinal mot Skuru.

Slutspelsjagande Heid behövde en poäng mot Lugi i den sista grundseriematchen för att på egen hand säkra slutspelsplatsen i damernas elitserie i handboll.

Det gick inte. Hemmalaget höll kontakten med serietrean halvvägs in i andra halvlek men tappade till slutsiffrorna 17–22 (9–11).

Trots förlusten blir det slutspel för Göteborgslaget. Hjälpen kom från Eslöv, som slog Kristianstad med 24–17, och VästeråsIrsta, som körde över Hellton, 44–22.

Resultaten i den sista omgången ledde fram till samma åtta slutspelslag som förra säsongen.

Tabellettan Sävehof, med sju raka SM-guld i ryggen, valde att möta Eslöv i kvartsfinal. I nästa runda lade förra årets finallag Skuru beslag på Heid.

Lugi åkte i fjol ur slutspelet mot Skövde och valde i år att möta H65 Höör. I den sista kvartsfinalen ställs VästeråsIrsta mot Skövde.

De högst placerade lagen inleder på bortaplan i bäst av fem matcher. Slutspelet drar i gång i påskhelgen, efter OS-kvaluppehållet.