Sport

Hektiskt dygn väntar för Burakovsky

Sveriges huvudtränare Pär Mårts vill använda NHL-förstärkningen André Burakovsky direkt i matchen mot Schweiz i VM. Arkivbild.
Sveriges huvudtränare Pär Mårts vill använda NHL-förstärkningen André Burakovsky direkt i matchen mot Schweiz i VM. Arkivbild.

Pär Mårts ser ingen anledning till att vänta.Tre Kronors förbundskapten kommer spela André Burakovsky redan mot Schweiz.– Vad ska han annars hit och göra, sade han efter 3–2 mot Norge.

Klockan 06.25 på söndagsmorgonen landar planet på Moskvas gigantiska flygplats. För Washington-spelaren André Burakovsky väntar sedan ett hektiskt dygn. Efter visumprocessen blir det matchvärmning i Ice Palace och på kvällen drar han på sig landslagströja för match mot Schweiz.

Det är i alla fall förbundskaptenen Pär Mårts plan.

– Jag har en känsla av hur jag vill göra, sade han.

– Men först vill jag se att André kommer hit. Jag har varit med förr och det kan händ att flyget blir inställt, eller vad fan som helst. Vi låter honom komma hit först och hoppas han kan vara med på matchvärmningen.

Nej från Klingberg

Nashville-backen Mattias Ekholm lär först bli aktuell till gruppspelsavlutningen mot Ryssland på tisdag.

Och vad det gäller John Klingberg blev det precis vad Mårts misstänkte: Dallas-backen, som har haft ont i en fot, tackade under lördagskvällen nej till VM-spel med Tre Kronor. Därmed anmäls Skellefteås Anton Lindholm anmälas till truppen och är klar för spel mot Schweiz.

"Är en tävlingskille"

– Anton är en tävlingskille och vi kanske behöver hans kaliber när det drar ihop sig. Jag tror inte att de som kommer från andra sidan, med jättemycket jetlag, blir så bra som alla tror. De får en tuff resa att kunna spela sitt spel, därför är det kanske bra att Anton är med, sade Mårts.

För Tre Kronor, som är allt närmare kvartsfinal efter segern mot Norge, återstår det två matcher av gruppspelet i Moskva. På söndagskvällen väntar Schweiz och på tisdag ställs Pär Mårts & Co mot hemmanationen Ryssland, som har hämtat in NHL-trion Alexander Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov och Dmitrij Orlov från Washington.