Nöje Musik TV

Hela trion till "Idol"-finalen

Tre "Idol"-deltagare med samma dröm om att sjunga i nästa veckas final. En dröm som nu har gått i uppfyllelse. – Det känns som att vi alla har vunnit, sade Simon Zion i "Idol extra".

Enligt juryn var årets seminfinalister den starkaste trojkan i programmets historia.

Därför valde de, i sin sista säsong i programmet, att skicka dem alla till finalen i Globen.

– Ni hade varit solklara vinnare, eller i alla fall favoriter, vilket annat år som helst, sade Alexander Bard innan beskedet kom.

Han berömde inte bara deltagarna – utan även tittarna som har röstat fram dem.

"Känns fantastsikt"

– Det känns så fantastiskt, inte bara att få sjunga i Globen, utan också att vi tre ska få göra det tillsammans, sade Amanda Winberg i programmet.

Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard hade själva valt ut kvällens två låtar till varje deltagare; en där de skulle få chans att glänsa och en där de skulle utmanas.

– Det här är deras examensprov, sade Laila Bagge i programmet.

Glänste ikapp

Programmet inleddes med glänsarlåtarna och idolerna gjorde just det.

Martin Almgren fick hör att han är en av få som klara av en Adele-ballad, Amanda Winberg sång beskrevs som "magisk" och enligt juryn gjorde Sion Zion sitt bästa nummer för hela säsongen.

Man kan lätt föreställa sig att deltagarnas humör var på topp när de gick in i kvällens andra rond, där utmaningslåtarna väntade.

"Alla rätt"

Juryn avslöjade att det som var tänkt som ett test för Martin inte var sången i Mumford & Sons "The Cave", utan scenspråket – som han sedan hyllades för.

Däremot fick han kritik för sin sång som beskrevs som lite för onyanserad.

Även Simon Zion fick mer kritik för sitt andra nummer (The Weeknds "Can't feel my face") än för sitt första. Både Anders och Laila tyckte att han hade problem med falsetten.

För Amanda Winberg gick det desto bättre. Efter sin tolkning av "Sax" (Fleur East) fick hon bland annat höra att det höll "världsklass" att hon är "från framtiden" och att hon överträffar flera etablerade artister.

– Grattis till din examen, du hade alla rätt, sammanfattade Laila Bagge.

Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT