Stockholm Trend

Helgen är räddad - in i värmen

Ta en tur på Fjärilshuset!
Ta en tur på Fjärilshuset!
aquaria.se

Dröm dig bort på Aquaria.

Stockholmare är ökänt dåliga på att turista i sin egen stad, men det finns hur mycket som helst att göra.  

Ett tag verkade det som om hösten aldrig skulle komma, men nu är den här och snart är det blöta raggsockor och slemmiga löv för hela slanten. Om du inte har tid eller råd att åka bort finns det flera ställen i Stockholm som kan hjälpa dig genom den mörka årstiden.  

Fjärilshuset,
Haga Trädgård, Solna

Här finns tusentals exotiska fjärilar och värmen går aldrig under 25 grader. Inget för dig som har insektsfobi, krypen är inte direkt folkskygga. Här finns också en asiatisk trädgård och en vinterträdgård med medelhavsklimat. Hembakt bröd och kakor i trädgårdscaféet.
www.fjarilshuset.se

Bergianska Trädgården
Frescati Hagv 16, Universitetet

Anrik oas i Nationalstadsparken. Trädgården kanske inte är mycket att se på hösten, men inne i växthusen finns mängder av coola växter. Victorianäckrosens blad kan bli 2,5 meter i diameter och bära upp en människas vikt...
www.bergianska.se

Koh Phangan
Skånegatan 57, Södermalm

Fejkdjungel och äkta thaimat på Söder som inte behöver någon vidare presentation. Hade det inte varit för ölpriserna i bambubaren vore det precis som att åka på semester till Thailand.
www.kohpangan.se

Iglo Ljuscafé
Hornstulls Strand 1, Södermalm

Glöm solarium, nu gäller det att ladda med ljus inifrån och ut. Att komma in i ljusrummet är som att komma till en sekt eller en Polyphonic Spree-konsert, alla gäster kläs i vita särkar. För dig som inte vill betala en hundring går det bra att fika i ljuscafébaren.
www.iglo.se

Aquaria
Falkenbergsgatan 2, Djurgården

Ett tropiskt ekosystem på Djurgården med hungriga hajar, skrovliga koraller och bitska pirayor. Ett bra ställe att drömma sig bort på ett tag. Se "Hitta Nemo"-fiskar i verkligheten! Serveringen går att boka för fester.
www.aquaria.se