Nöje TV

Helgesson mest prisad vid Guldtuben

Gultubens stora vinnare blev Tova Helgesson som knep tre priser.
Gultubens stora vinnare blev Tova Helgesson som knep tre priser.

Med segrar i tre kategorier blev Tova Helgesson den stora vinnaren vid Youtube-galan Guldtuben. Det tunga priset årets youtuber gick däremot till Therese Lindgren – som även prisades för årets style.

Den svenska Youtube-eliten samlades på torsdagskvällen på Cirkus i Stockholm för att utse årets främsta prestationer och personligheter vid Guldtuben.

Kvällens stora vinnare blev Tova Helgesson, som prisades för årets vloggare (videobloggare), årets stjärnskott samt årets Youtubeklipp för ett klipp där hon för första gången på elva månader städar sitt rum.

– Det är fett konstigt, man kan inte tro att en video där man städar sitt rum kunde gå så här långt, sade Tova Helgesson när hon tackade för det senare priset.

"Så himla gulliga"

För tredje året i rad knep världskände Pewdiepie priset för årets gamer, medan trion i HBA tog hem kategorin årets löfte och Dumbass Productions korades till årets action.

Det prestigefyllda priset årets youtuber gick till Therese Lindgren, som dessutom vann i kategorin årets style.

– Alltså gud, mina följare och tittare är så himla gulliga, jag inte vet var jag ska ta vägen, sade hon i ett, för sammanhanget passande, inspelat tacktal.

Friade under talet

I den nyinstiftade kategorin årets budskap gick priset till Sara Nyström för hennes sätt att dela med sig av svåra händelser.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är jättechockad. Tack, sade en märkbart tagen Nyström, som mottog priset av kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Det största publikjublet fick dock tv-personligheten Joakim "Jockiboi" Berg när han under sitt tacktal för priset årets dolda kamera friade till flickvännen Jonna Lundell – och fick ett "ja" som svar.

Vid galan, som leddes Kodjo Akolor och Kristina “Keyyo" Petrushina, uppträdde Oscar Zia, Molly Pettersson Hammar, Sabina Ddumba och Molly Sandén.

Claudio Bresciani/TT
Joakim "Jockiboi" Berg friade till flickvännen Jonna Lundell – som sa "ja".
Claudio Bresciani/TT
Kodjo Akolor och Kristina "Keyyo" Petrushina var programledare för torsdagens Guldtuben.
Claudio Bresciani/TT
Oscar Zia framförde sitt Melodifestivalenbidrag "Human".