Nöje Musik Metro Music

Hellacopters gör extraspelning

På fredagskvällen uppträdde The Hellacopters i originaluppsättning för första gången sedan 1998. Nästa helg är det dags igen.
På fredagskvällen uppträdde The Hellacopters i originaluppsättning för första gången sedan 1998. Nästa helg är det dags igen.

På fredagen återförenades The Hellacopters i sin originaluppsättning, med vilken de inte har spelat sedan 1998, på festivalen Sweden Rock. Nyheten om återföreningen kom i höstas och planen var att man bara skulle göra en enda konsert ihop.

Men strax efter fredagens konsert avslöjade bandet via Dregen Svenssons Instagram att de kommer att göra ytterligare en spelning tillsammans – på Azkena Rock Festival i Bilbao i Spanien nästa helg.

På festivalen kommer The Hellacopters att ersätta det skotska bandet Primal Scream, som har fått ställa in flera spelningar sedan sångaren Bobby Gillespie ramlade av scenen och skadade sig på en festival i Schweiz i början av juni.

"Vi vill understryka att vi aldrig planerade att göra mer än en show när den här unika möjligheten dök upp. Tack till våra vänner på Sweden Rock och Azkena Rock som gör det möjligt", skriver bandet.

Bandets originaluppsättning består, förutom av Dregen, av Nicke Andersson, Kenny Håkansson och Robert Eriksson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset