Sport Sport-topp

Henderson bäst i tonårsfajten

Brooke Henderson tackar Lydia Ko efter avgörandet i PGA-mästerskapen.
Brooke Henderson tackar Lydia Ko efter avgörandet i PGA-mästerskapen.

Årets andra golfmajor för damerna, PGA-mästerskapen, blev en uppgörelse mellan två tonåringar, den nyzeeländska världsettan Lydia Ko och kanadensiskan Brooke Henderson.Och yngst var bäst.

Med avslutningsdagens bästa resultat på Sahalee-banan i Sammamish i Washington, 65 slag, ordnade Henderson ett särspel med Ko. Och där avgjorde kanadensiskan med en birdie på det första särspelshålet.

– Att spela särspel med Lydia, som redan vunnit två majors, då visste jag att jag var tvungen att göra något alldeles extra – och det gjorde jag, säger Henderson på presskonferensen.

18-åringen är den näst yngsta kvinnliga majorvinnaren efter just Ko som var fem månader yngre när hon vann Evian-mästerskapen i fjol.

– Lydia har inspirerat mig. När jag var 14 spelade jag Canadian Open för första gången. Det gjorde även hon – och vann tävlingen. Hon har hjälpt mig att bli bättre och tro på mig själv, säger Henderson.

Anna Nordqvist vann förra veckans tävling i New Jersey och spelade bra även i PGA-mästerskapen. Hennes parrond, 71 slag, den sista dagen gav henne en slutlig åttondeplats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset