Sport Fotboll

Henke: "Kommer inte att hända"

Helsingborgs tränare Henrik Larsson. Arkivbild
Helsingborgs tränare Henrik Larsson. Arkivbild

Henrik Larsson är mångas favorit till att bli ny förbundskapten för fotbollslandslaget.Men den förre anfallsstjärnan avfärdar att han kommer att ersätta Erik Hamrén.– Det kommer inte hända, säger Larsson till SVT.

Larsson tycker att "det är trevligt" att finnas med i diskussionerna, men säger att han har kontrakt med Helsingborg i två år till.

Samtidigt lämnar HIF-tränaren en liten öppning. På SVT:s fråga om hur han skulle ställa sig till ett erbjudande från Svenska fotbollsförbundet, svarar han:

– Nu gillar jag att jobba med spelare på daglig basis, om man är förbundskapten gör man inte det på samma sätt. Om det visar sig att jag är aktuell i framtiden får jag ta ställning till det då.

"En ära"

Ett annat namn som nämns är U21-förbundskaptenen Håkan Ericson.

– Det är fantastiskt att vara någon man spekulerar om till Sveriges finaste fotbollstränarjobb. Det är en ära, säger Ericson till TT.

– Men jag kan inte svara på om jag skulle vara intresserad av att ta över förrän jag fått en förfrågan och satt mig in i vad det skulle innebära.

Ericson har kontrakt med U21 till och med juni 2017.

Inte funderat

Andra namn som nämns som ersättare till Hamrén är IFK Norrköpings tränare Janne Andersson, Jonas Thern och IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Den tidigare U21-förbundskaptenen Lennartsson vill dock inte svara på hur han ställer sig till att ta över efter Hamrén.

– Äh, det har jag inte funderat så mycket på. Det får jag fundera på om det blir aktuellt. Just nu är det fullt fokus på "Blåvitt". Något annat har jag inte tänkt på, säger Lennartsson till GT.