Sport

Hiddink vill göra det igen

Chelsea-tränaren Guus Hiddink. Arkivbild.
Chelsea-tränaren Guus Hiddink. Arkivbild.

Guus Hiddink har gjort det en gång.Nu vill han göra det igen.Säsongens stora mål handlar om att föra Chelsea till en ny FA-cupseger.

Kort efter finalsegern mot Everton plockade Guus Hiddink fram cigarren, stoppade den i munnen och sågs sedan segerpuffa samtidigt som han promenerade runt inne på Wembley.

Då det råder strikt rökförbud inne på arenan resulterade Chelsea-tränarens agerande i böter.

Det är dock inget som har naggat nederländarens fina minnesbilder från finalen 2009, där Chelsea vände 0–1 till 2–1 och sedan fick kliva upp på läktaren för att ta emot pokalen.

– Det var verkligen härligt att gå upp för trappstegen och se spelarna hugga tag i pokalen, säger han till Premier League-klubbens webbplats.

– Det var verkligen ett gripande ögonblick.

Nytt möte med Everton

Fem år senare befinner han sig i en snarlik situation.

2009 tog han över Londonklubben sedan Luiz Felipe Scolari fått foten. Den här säsongen ringdes han in efter José Mourinhos tunga säsongsinledning. Och på nytt väntar Everton i FA-cupen, den här gången handlar det om kvartsfinal på Goodison Park.

Men Guus Hiddink vill göra det han gjorde 2009. 69-åringen vill rädda Chelseas tunga säsong genom att göra en bra avslutning och få lyfta FA-pokalen inför Wembley-publiken den 21 maj.

"Väldigt tufft"

– FA-cupen, inte bara i England utan över hela världen, är känd för att vara den cup som man bara vill vinna, säger han.

– Jag tror att även de (Everton) är väldigt sugna på att göra bra ifrån sig i FA-cupen för att avsluta säsongen på ett bra sätt, så det kommer blir väldigt tufft att åka dit.

Everton-tränaren Bryan Oviedo:

– Vi är i FA-cupens kvartsfinal och vi har fördelen av att spela hemma på Goodison. Vi ser fram emot att få vara en del av den här matchen, och vi kan åstadkomma något som verkligen är speciellt, säger han till klubben webbplats.

– Det här är verkligen ett bra tillfälle att visa vad vi kan göra.