Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Hiljemark: "Finns inga trollformler"

Oscar Hiljemark tror inte på några magiska trollformler för att få fart på den svenska offensiven.
Oscar Hiljemark tror inte på några magiska trollformler för att få fart på den svenska offensiven.

Han skulle dominera och visa vägen.

Hittills i EM har Zlatan Ibrahimovic varken lyckats med det ena eller det andra. Kritiken, inte minst internationellt, har varit hård.

Men han försvaras av lagkamraterna.

– Vi måste vara sunda i sättet att se på det. Zlatan är en världsspelare, men han kan inte göra något ensam. Det gäller att vi sätter varandra i bra lägen och sätter vi honom i bra lägen är chansen större att det händer något som kan mynna ut i något positivt för oss, säger mittfältaren Oscar Hiljemark.

– Alla måste komma upp på en högre nivå för att höja laget och även honom för att få honom mer involverad. Vi ska inte bara sparka upp bollen och hoppas på ett mirakel.

Hiljemark, som inte fått spela en minut ännu i EM, har en enkel och pragmatisk syn på hur det ska bli bättre mot Belgien i Nice på onsdag, en match Sverige sannolikt måste vinna för att ha chansen att nå åttondelsfinal och förlänga tiden i Frankrike med minst några dagar.

Palermoproffset säger:

– För att göra mål, måste vi vara nära målet och skjuta på målet. Vi måste ta ytterligare kliv för att skapa chanser och kunna vinna matchen.

– Det finns inga magiska trollformler. Det är hårt arbete, mod och vilja som krävs.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset